Начало > Тестени > Рогчета със сирене

Рогчета със сирене

Рогчета със сирене|escape
90
x20
1
90
минути
x20
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Захарта и маята се разтварят в малко хладка вода. Едно от яйцата се разбива с олиото. Брашното се пресява и смесва със солта, прави се кладенче, в което се слагат двете смеси (с маята и яйцето).

  2. С лъжица се придърпва по малко от брашното и постепенно се прави каша. Прибавя се маста и се меси, но вече с ръце. Тестото се меси, докато се получи тесто, което да не залепва по ръцете. Покрива се и се оставя да втаса за около 30 минути.

  3. За плънката: белтъкът на второто яйце се отделя от жълтъка (той се оставя за намазване на рогчетата). Белтъкът се разбива на пяна и в него се натрошва сиренето.

  4. Втасалото тесто се разделя на 4 части, като всяка една се разточва на правоъгълници с дебелина около 5 мм. В единия край се слага плънка и се навива на руло. Реже се на 10 парчета, дълги около 10 см.

  5. Друг начин за навиване на рогчетата: тестото се реже на 10, всяка се разточва в елипсовидна форма. В единия край се слага плънка, навива се на руло. По този начин повече приличат на тези, които се продават в пекарните.

  6. Рогчетата се оставят да втасат на стайна температура около 40-45 минути. Намазват се с разбития с малко прясно мляко жълтък и се пекат в загрята фурна на 230 С за 15-20 минути.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?