Начало > Основни ястия > Пържени калмари

Пържени калмари

Пържени калмари|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Вземат се калмари туби. Измиват се, подсушават се и се нарязват на пръстенчета около 2 см.

  2. Смесват се брашното и вегетата. Калмарите се овалват, излишното брашно се изтръсква и се слагат да се пържат в горещо олио.

  3. Сос: чесъна се счуква със солта, разрежда се със зехтина и сока от лимона, добавя се ситно нарязания магданоз. Разбърква се и се поднася с изпържените калмари.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?