Начало > Основни ястия > Пържена треска

Пържена треска

Пържена треска|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Част от олиото се слага в дълбок тиган за пържене и се загрява.

  2. Филето от треска се нарязва на парчета и се поръсва със сол и пипер на вкус.

  3. Брашното се слага в плитък съд. Яйцата и водата се смесват в друг. Галетата, горчицата и кайена се слагат в трети.

  4. Рибата се овалва в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Внимателно се слага в загрятото олио и се пържи за 5 минути от всяка страна или докато покафенее.

  5. Рибата се изважда на домкинска хартия, за да се отцеди от мазнината.

  6. Пърженото филе от треска се сервира с картофена салата и резени лимон.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?