Начало > Тестени > Пълнозърнест рустик със сирене

Пълнозърнест рустик със сирене

Пълнозърнест рустик със сирене|escape
60
x15
1
60
минути
x15
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 шепа суров сусам
  • 1 шепа маково семе
  • 1 ск. чесън стар
  • 30 г сирене овче
  • 1 к.л. захар
  • 1/2 пак. жива мая
  • 1 к.л. сол хималайска
  • 4 с.л. зехтин
  • 500 г брашно пълнозърнесто

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в малко хладка вода. Добавя се 1 к.л. захар. Оставя се на топло около 15 минути, докато се появят мехурчета и набъбне.

  2. В купа се пресява брашното. Добавя се солта. Прави се кладенче и се налива маята. Размесва се с дървена лъжица, докато се хомогенизира, като постепенно се добавя зехтина.

  3. Тестото се омесва за 5-10 минути, като се поръсва с малко брашно по време на месенето, ако е прекалено лепкаво. Слага се в купа и се покрива с домакинска кърпа. Оставя се на топло да почине 10 минути.

  4. Готовото тесто се разделя на топки с големина на кюфте. Правят се няколко разреза с нож и се подреждат върху намазнена със зехтин тава. В средата на хлебчето, в разреза се поставя малко сирене със счукан чесън. Поръсват се със суров сусам и маково семе.

  5. Оставят се за още 10 минути и се пекат около 15-20 минути в предварително загрята до 200 С фурна, докато леко се зачервят.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?