Начало > Основни ястия > Пълнено свинско бон филе

Пълнено свинско бон филе

Пълнено свинско бон филе |escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 бр. свинско бон филе
  • 1 ч.л. сол
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 6 с.л. олио
  • 1 глава лук кромид стар
  • 300 г спанак
  • 2 стръка естрагон
  • 1 връзка магданоз
  • 100 г кашкавал
  • 800 г домати чери

Начин на приготвяне

  1. Филето се срязва с остър нож по средата, без да се стига до края. След това се разрязва от двете страни, за да се получи едно цяло парче.

  2. Начуква се и се поръсва със сол и черен пипер.

  3. За плънката: В 2 с.л. олио се задушава ситно нарязаният лук. Добавят се измитият и подсушен спанак, ситно нарязаният естрагон, солта и част от магданоза.

  4. Оставя се плънката леко да се охлади и се добавят парченцата кашкавал. Разпределя се върху двете филета.

  5. Забожда се с клечки за зъби или се връзва със здрав памучен конец.

  6. Месото се запържва от всички страни за 10 минути в 2 с.л. олио и се оставя да се допече в предварително загрята фурна за 20 минути.

  7. В същия тиган, в който е пържено месото, се добавят чери доматите, поръсва се със сол и се запържват за 5-6 минути.

  8. Месото се сервира, гарнирано с доматите, обилно поръсени с магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?