Пълнено свинско бон филе
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Филето се срязва с остър нож по средата, без да се стига до края. След това се разрязва от двете страни, за да се получи едно цяло парче.
-
Начуква се и се поръсва със сол и черен пипер.
-
За плънката: В 2 с.л. олио се задушава ситно нарязаният лук. Добавят се измитият и подсушен спанак, ситно нарязаният естрагон, солта и част от магданоза.
-
Оставя се плънката леко да се охлади и се добавят парченцата кашкавал. Разпределя се върху двете филета.
-
Забожда се с клечки за зъби или се връзва със здрав памучен конец.
-
Месото се запържва от всички страни за 10 минути в 2 с.л. олио и се оставя да се допече в предварително загрята фурна за 20 минути.
-
В същия тиган, в който е пържено месото, се добавят чери доматите, поръсва се със сол и се запържват за 5-6 минути.
-
Месото се сервира, гарнирано с доматите, обилно поръсени с магданоз.