Пълнени зелени чушки
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 бр. зелени чушки
- 500 г кайма
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1/2 ч.ч. ориз
- 1 ч.ч. кашкавал
- 1/2 ч.ч. вода
- 400 г домати консерва
- 1 ч.л. сол хималайска
- 3 щипка черен пипер млян
- 1 пакет доматена паста
- 1 глава лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Кипва се подсолена вода в тенджера.
-
Подготвят се чушките, като се отрязва частта с дръжката и се премахат семките.
-
Сваряват се за 5 минути във врящата вода и се отцеждат. Осоляват се отвътре.
-
В голям тиган се сотира телешката кайма с лука за около 5 минути или докато месото покафенее. Отцежда се излишната мазнина (ако има такава) и се подправя със сол и пипер.
-
Добавят се доматите от консервата, оризът, водата и сосът Уорчестър. Покрива се и се оставя да покъкри петнайсетина минути. Маха се от огъня и се прибавя рендосаният кашкавал или сирене чедър.
-
Фурната се включва на 175 ºС, да се загрее хубаво. Всяка чушка се пълни със сместа и се подреждат с отвора нагоре в леко намазнена тава.
-
В купа се смесва доматената паста с малко вода и се разбърква, като трябва да се получи консистенцията на сос. Излива се върху чушките.
-
Покрива се с фолио и се пече около половин час или до готовност на всички продукти.