Начало > Основни ястия > Пълнени тиквички с кайма и булгур

Пълнени тиквички с кайма и булгур

Пълнени тиквички с кайма и булгур|escape
50
x5
1
50
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Тиквичките се измиват и се остъргват леко, не се белят. Нарязват се на две.

  2. Средата на тиквичките се издълбава и се оставят настрана.

  3. Лука и магданоза се нарязват на ситно. Домата се настъргва. Всичко се слага в купа.

  4. Добавя се каймата. Ориза и булгура се измиват и също се добавят в купата.

  5. Прибавят се всички подправки и сместа се разбърква добре.

  6. Тиквичките се напълват с плънката и се слагат в голяма тенджера.

  7. Другия домат се настъргва и се овкусява с чесъна. Добавя се олиото и сместа се изсипва върху тиквичките.

  8. Добавят се 2 ч.ч. топла вода, слага се капака и тиквичките се готвят за 40-45 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?