Пълнени тиквички с кайма и булгур
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Тиквичките се измиват и се остъргват леко, не се белят. Нарязват се на две.
-
Средата на тиквичките се издълбава и се оставят настрана.
-
Лука и магданоза се нарязват на ситно. Домата се настъргва. Всичко се слага в купа.
-
Добавя се каймата. Ориза и булгура се измиват и също се добавят в купата.
-
Прибавят се всички подправки и сместа се разбърква добре.
-
Тиквичките се напълват с плънката и се слагат в голяма тенджера.
-
Другия домат се настъргва и се овкусява с чесъна. Добавя се олиото и сместа се изсипва върху тиквичките.
-
Добавят се 2 ч.ч. топла вода, слага се капака и тиквичките се готвят за 40-45 минути.