Начало > Основни ястия > Пълнени телешки рула

Пълнени телешки рула

Пълнени телешки рула|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Телешки шол се нарязва на шницели, по 1 за всяка порция или по два по-малки. Месото се начуква.

  2. Овкусява се със сол и черен пипер и се слага леко да се запържи от двете страни. В същата мазнина се задушават лука и моркова, нарязан на ленти, добавят се замразените или сушени и накиснати в топла вода гъби, подправя се със сол и суха мащерка.

  3. След като гъбите са готови, плънката се разпределя върху шницелите, завиват се на рула и се забождат с клечка за зъби.

  4. Върщат се в тигана, налива се малко вода, слага се капак и рулата се оставят да се готвят, докато омекнат.

  5. Гарнитура: зеленчуците се сваряват в подсолена вода, но да останат хрупкави. Подправят се със сол, оцет и зехтин и се поднасят.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?