Начало > Основни ястия > Пълнена пуйка с кайма

Пълнена пуйка с кайма

Пълнена пуйка с кайма|escape
310
x4
3
310
минути
x4
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Плънката се приготвя, като маслото се разтопява и в него се запържват лукът и беконът. Прибавят се каймата, хлебните трохи, лимоновата кора, подправките и яйцето. Всичко се разбърква добре.

  2. Пуйката се измива, махат се шията и останалите вътрешности, подсушава се отвътре и отвън. Напълва се и се зашива. 

  3. Напълнената и овързана птица се слага на скара в тавичка за печене. Намазва се с масло, а пилешкият бульон се налива в тавата.

  4. Пуйката се пече 3 - 3,5 часа на 180 градуса, като често се полива с течността в тавата. Ако сосът изври, се долива още гореща вода или бульон.

  5. След изпичане се оставя да постои 15-20 минути и се нарязва.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?