Начало > Основни ястия > Пълнена агнешка плешка с кайсии и розмарин

Пълнена агнешка плешка с кайсии и розмарин

Пълнена агнешка плешка с кайсии и розмарин|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 С.

  2. Слагат се 2 с.л. олио в дълбока тава за печене.

  3. Смесват се кайсиите, сока и кората на лимона, натрошената среда от хляба. Поръсва се добре със сол и пипер. Разбъркват се добре.

  4. Агнешкото се поръсва със сол и пипер. Слaга се плънката и се забожда с клечка на няколко места, за да не се отвори.

  5. Картофите се слагат в сгорещената мазнина в тавата. Агнешкото се слага отгоре, намазва се с останалото олио. Пече се за 1 час, като картофките се обръщат след 45-та минута.

  6. Картофите се поръсват с 2 ч.л. розмарин (може и пресен) и се пекат за още 10 минути до златисто.

  7. Ястието се разпределя в чинии, които се покриват с фолио.

  8. Приготвя се сос грейви. Мазнината от печенето се изсипва в тиган, добавя се брашното и се оставя на котлона за 30 секунди, като се разбърква енергично. След това се добавя бульона и се оставя да заври и да се сгъсти. Овкусява се на вкус.

  9. Агнешката плешка се сервира със соса грейви и картофките.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?