Начало > Основни ястия > Пълнен шаран с ориз, орехи и стафиди

Пълнен шаран с ориз, орехи и стафиди

Пълнен шаран с ориз, орехи и стафиди|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Шарана се измива и почиства. Правят се малки разрези от двете страни на рибата. Овкусява се с подправките. Накълцаният розмарин и част от чесъна се напъхват внимателно в направените разрези.

  2. В касерола с капак, в малко зехтин се задушават нарязания на ситно лук и чесън. Подправят се с подправки според вкуса. Добавя се ориза, вместо вода се налива бяло вино и се задушава до полуготовност.

  3. Плънката се премахва от котлона и се оставя да изстине и поеме от ароматите.

  4. Ореховите ядки се счукват (не много на ситно). Добавят се към плънката заедно със стафидите и ситно нарязания магданоз.

  5. Шарана се напълва с плънката, зашива се добре и се слага в тава за печене. Намазва се с малко зехтин и се покрива с алуминиево фолио.

  6. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 30-40 минути. Изважда се от фурната.

  7. Нарязват се резенчета лимон, които се поставят внимателно в прорезите на рибата.

  8. Шарана се връща обратно във фурната без алуминиевото фолио и се допича до златисто.

  9. В подходяща чиния за сервиране се поставят няколко листа зелена салата и върху тях се прехвърля внимателно рибата. Декорира се според предпочитанията.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?