Начало > Основни ястия > Пълнен шаран с орехи и канела

Пълнен шаран с орехи и канела

Пълнен шаран с орехи и канела|escape
110
x6
2
110
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Почиства се шарана от люспите. Ако сте купили гол шаран, поздравления. Измива се и се осолява. Обелват се и се нарязват цитрусите и се добавят към шарана. Остава се да престои 2-3 часа.

  2. Почиства се и се нарязва лук на ситно.

  3. Загрява се тиган с малко зехтин и сол и се запържва лука докато поумекне и пожълтее.

  4. Отстранява се от котлона и към него се добавят орехите и канелата.

  5. Разбърква се сместа добре.

  6. Напълва се шарана със сместа и се зашива.

  7. Поставя се в правоъгълна тава и се намазва със зехтин. Тавата се долива с вода. (при желание може да се поставят дървени пръчици на дъното на тавата и върху нея шарана))

  8. Пече се в загрята фурна на 200-220 градуса, около 50 минути, до зачервяване.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?