Пълнен шаран с орехи и канела
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Почиства се шарана от люспите. Ако сте купили гол шаран, поздравления. Измива се и се осолява. Обелват се и се нарязват цитрусите и се добавят към шарана. Остава се да престои 2-3 часа.
-
Почиства се и се нарязва лук на ситно.
-
Загрява се тиган с малко зехтин и сол и се запържва лука докато поумекне и пожълтее.
-
Отстранява се от котлона и към него се добавят орехите и канелата.
-
Разбърква се сместа добре.
-
Напълва се шарана със сместа и се зашива.
-
Поставя се в правоъгълна тава и се намазва със зехтин. Тавата се долива с вода. (при желание може да се поставят дървени пръчици на дъното на тавата и върху нея шарана))
-
Пече се в загрята фурна на 200-220 градуса, около 50 минути, до зачервяване.