Пресен фасул с месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. домати
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 4 с.л. олио
- 500 г телешки джолан
- 1 с.л. брашно тип 500
- 4 стр. магданоз пресен
- 4 ск. чесън стар
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 кг фасул зелен
Начин на приготвяне
-
Месото се сварява предварително. За по-бързо в тенджера под налягане.
-
На дъното на тенджерата се сипва олиото, след това ситно нарязаните лук и чесън, изчистения боб, сол, червен пипер, ситно нарязания домат и свареното месо. Поръсва се с брашното. Сипва се 1 ч.ч. вода.
-
След като заври ястието, котлона се намалява и ястието се оставя да къкри на умерен огън.
-
Преди да се свали от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.