Начало > Десерти > Постен щрудел с ябълки

Постен щрудел с ябълки

Постен щрудел с ябълки|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Измитите и обелени ябълки се настъргват на едро. Към тях се прибавят орехите, канелата и галетата и се разбъркват.

  2. Водата, олиото и захарта се смесват. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя постепенно. Разбърква се много добре.

  3. Половината от тестото се слага в намазнена и набрашнена тава, отгоре се слага пълнежа и се залива с останалото тесто.

  4. Пече се в умерена, предварително загрята фурна.

  5. След като изстине постния щрудел, се поръсва с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?