Начало > Основни ястия > Пица с праз, сирена, пилешко филе и кисели краставички

Пица с праз, сирена, пилешко филе и кисели краставички

Пица с праз, сирена, пилешко филе и кисели краставички|escape
90
x13
1
90
минути
x13
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За тестото брашното се пресява със сухата жива мая. В хладка водата се добавят 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар и се оставя да престои 5 минути. Ако маята не е на прах, се добавя към водата и за изчаква 5-те минути, докато шупне.

  2. След това брашното се омесва с течната смес, докато се получи средно меко тесто, да не е лепкаво.

  3. Покрива се с кърпа и се оставя на топло за 1 час. След това се разточва с големина на тавата, в която ще се пече пицата. Това тесто стига за две големи пици.

  4. За плънката се нарязват на ситно всички зеленчуци и меса. Върху тестото се слага по 3 с.л. доматено пюре. Отгоре се се редят зеленчуците и след това месата.

  5. Слага се в предварително загрята фурна на 200 С за 15 минути да се запече плънката, след това се изважда и се добавят сиренето Бри, пушеното сирене, кашкавала и маслото.

  6. Връща се обратно във фурната, до запичане на кашкавала.

  7. Сервира се със сос по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?