Пица с праз, сирена, пилешко филе и кисели краставички
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. универсална подправка
- 1 ч.л. джоджен сушен
- 100 г кашкавал
- 6 бр. масло
- 6 с.л. доматено пюре
- 1 бр. домати
- 1 стр. праз лук
- 2 бр. пилешко филе
- 2 бр. шунка
- 3 бр. сирене бри
- 1 ч.ч. вода
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. олио
- 1 пак. жива мая
- 2 бр. кисели краставички
- 6 бр. сирене пушено
- 1 бр. моркови
- 1 бр. червени чушки
- 3 ч.ч. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
За тестото брашното се пресява със сухата жива мая. В хладка водата се добавят 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар и се оставя да престои 5 минути. Ако маята не е на прах, се добавя към водата и за изчаква 5-те минути, докато шупне.
-
След това брашното се омесва с течната смес, докато се получи средно меко тесто, да не е лепкаво.
-
Покрива се с кърпа и се оставя на топло за 1 час. След това се разточва с големина на тавата, в която ще се пече пицата. Това тесто стига за две големи пици.
-
За плънката се нарязват на ситно всички зеленчуци и меса. Върху тестото се слага по 3 с.л. доматено пюре. Отгоре се се редят зеленчуците и след това месата.
-
Слага се в предварително загрята фурна на 200 С за 15 минути да се запече плънката, след това се изважда и се добавят сиренето Бри, пушеното сирене, кашкавала и маслото.
-
Връща се обратно във фурната, до запичане на кашкавала.
-
Сервира се със сос по желание.