Начало > Тестени > Питка с рукола и стафиди

Питка с рукола и стафиди

Питка с рукола и стафиди|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купичка маята се размива с топла вода, добавя се захарта, разбърква се и сместа се оставя настрани. Щом шупне маята се смесва с киселото мляко на стайна температура.

  2. Междувременно брашното се пресява, добавя се солта и се прави кладенче.

  3. Изсипва се шупналата мая с киселото мляко, добавят се разбитото яйце и зехтина. Замесва се еластично тесто. Оставя се да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.

  4. Втасалото тесто се премесва отново. Разточва се питка (с диаметър на тавата) и се поставя в намазнена тава. Питката се поръсва със стафиди, като всяка се притиска с пръст, за да не излезе при печене.

  5. Питката се сервира топла, поръсена с пармезан и украсена със стръкчета рукола. 

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?