Начало > Тестени > Пита по добруджански

Пита по добруджански

Пита по добруджански|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря заедно със захарта солта и една част от млякото.

  2. В брашното се прави кладенче и в него се чупят 2 яйца (третото е за намазване), добавят се олиото, оцетът и останалото мляко. Омесва се меко тесто. Оставя се на топло да втаса за около час и половина.

  3. След като втаса, от тестото се къса топка, разстила се с ръце или точилка, маже се с масло или маргарин и се поръсва със сирене.

  4. След това се навива на руло и се връзва на възел, като краищата се пъхат под възелчето. Слага се в намаслена тава. Така се реди възелче до възелче.

  5. Така оформената питка се оставя да втаса 20 минтути. След това се маже с яйце и се поръсва със сусам или маково семе. Тестото може да се омеси и в машина за хляб, но маята трябва се е суха (2 пакетчета).

  6. Слага се в предварително загрята фурна и се пече до готовност.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?