Пилешки огретен
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 щипка червен пипер
- 2 щипка сол
- 1 щипка шарена сол
- 1 щипка риган
- 3 щипка магданоз пресен
- 3 с.л. олио
- 150 г кашкавал
- 100 г бекон
- 50 г масло
- 200 г гъби
- 3 бр. пилешки бутчета
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 стр. праз лук
- 1 гл. лук кромид стар
- 5 фил. хляб
Начин на приготвяне
-
Хляба се нарязва на кубчета, които се запържват в масло до зачервяване, като се слагат подправки по желание за крутони – шарена сол, риган и червен пипер.
-
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и след това бутчетата се обезкостяват.
-
Гъбите се нарязват на филийки, бекона на лентички, лука и праза на ситно.
-
В тиган се загрява олио и лука и праза се запържват, след това се изваждат, отцеждат се от мазнината и се подреждат в тавичка на дъното.
-
Гъбите също се запържват и след това се добавят в тавичката. После се изсипват готовите вече крутони.
-
Пилешкото и бекона се запържват и също се добавят в тавичката.
-
След това отгоре се изсипва настъргания кашкавал и ястието се слага във фурната на грил, за да получите хубава коричка на кашкавала.