Начало > Основни ястия > Пилешки крилца на скара и фурна

Пилешки крилца на скара и фурна

Пилешки крилца на скара и фурна|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешките крилца добре се измиват, разделят се на две и се изрязват връхчетата им.

  2. Крилцата се слагат в купа и се добавят всички изброени продукти. Разбъркват се добре с ръце, покриват се с прозрачно фолио и се оставят за 2-3 часа в хладилника.

  3. Върху скара за печене се слага алуминиево фолио за готвене. Намазва се добре с олио или зехтин.

  4. Като загрее добре мазнината, крилцата се нареждат върху фолиото. Обръщат се често, докато станат златисти.

  5. След това фолиото се маха и крилцата се слагат директно върху скарата само за 1-2 минути, за да станат на тъмно кафяви ивици.

  6. Преместват се в тава. Изсипва се останалия сос от купата, добавя се мазнина (олио или зехтин) и 1/2 чаена чаша вода.

  7. Тавата се покрива с фолио и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса до пълна готовност.

  8. Сервират се топли, придружени със сос от мед и горчица или чеснов сос.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?