Пилешки крилца на скара и фурна
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 щипка черен пипер млян
- 4 с.л. зехтин
- 3 с.л. соев сос
- 3 с.л. горчица
- 1 с.л. мед
- 1 кг пилешки крилца
Начин на приготвяне
-
Пилешките крилца добре се измиват, разделят се на две и се изрязват връхчетата им.
-
Крилцата се слагат в купа и се добавят всички изброени продукти. Разбъркват се добре с ръце, покриват се с прозрачно фолио и се оставят за 2-3 часа в хладилника.
-
Върху скара за печене се слага алуминиево фолио за готвене. Намазва се добре с олио или зехтин.
-
Като загрее добре мазнината, крилцата се нареждат върху фолиото. Обръщат се често, докато станат златисти.
-
След това фолиото се маха и крилцата се слагат директно върху скарата само за 1-2 минути, за да станат на тъмно кафяви ивици.
-
Преместват се в тава. Изсипва се останалия сос от купата, добавя се мазнина (олио или зехтин) и 1/2 чаена чаша вода.
-
Тавата се покрива с фолио и се слага в предварително загрята фурна на 200 градуса до пълна готовност.
-
Сервират се топли, придружени със сос от мед и горчица или чеснов сос.