Пилешки гърди със свежа салата
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пилешки гърди
- 60 мл оцет винен
- 60 мл зехтин
- 30 мл лимонов сок
- 10 г захар
- 3 скилидки чесън стар
- 1/2 ч.л. риган
- 1 к.л. сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
- 4 ч.ч. спанак
- 1 краставица
- 3 бр. домати
Начин на приготвяне
-
Месото се слага в тиган с незалепващо покритие да се запечата за малко.
-
Приготвя се дресинга: разбърква се оцетът, зехтинът, лимоновият сок, захарта, чесънът, риганът, солта и пипера. 1/3 от получената смес се слага се върфу месото.
-
Пилешкото се запича в тиган на котлон, загрят на 200 ºС за около 10 минути. Обръща се по веднъж, за да се запече и от двете страни.
-
През това време в купа се смесват спанакът, краставицата, доматите, нарязани на парчета, и останалият дресинг. Разбърква се добре.
-
Пилешкото се сервира със салатата.