Начало > Основни ястия > Пиле с къри върху кускус

Пиле с къри върху кускус

Пиле с къри върху кускус|escape
70
x2
1
70
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешките гърди се измиват и се нарязват на кубчета.

  2. В купа се разбърква добре къри-пастата заедно с 6 с.л. кисело мляко и сока на половин лимон. Прибавя се пилешкото, смесват се добре и се оставя в хладилника за около 1 час.

  3. В тиган с капак се загрява мазнината и много бързо се пускат пилешките парчета. Трябва да се внимава, защото пръска гореща мазнина. Слага се капака и се оставят да се задушават 10-тина минути, като от време на време се разбъркват внимателно.

  4. В купата, където се е мариновало пилешкото месо, към останалата марината се доабвят останалото кисело мляко, сока от другата половина на лимона и се разбърква.

  5. Тигана се сваля от огъня и веднага се прибавя останалата смес с кисело мляко. Разбърква се и се оставя да си почива.

  6. Кус-куса се приготвя като се залива с вряла вода, според указанията на опаковката, щипка куркума за цвят, щипка сол. Оставя се да набъбне.

  7. Пилешкото се сервира върху кус-куса. По желание може да се поръси с още лимонов сок.

  8. Забележка: Количеството къри-паста може да се намали, в зависимост от предпочитанията.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?