Начало > Основни ястия > Пиле по ловджийски

Пиле по ловджийски

Пиле по ловджийски|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 бр. пиле
  • 3 с.л. зехтин
  • 60 г краве масло
  • 250 г гъби печурки
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 100 г брашно тип 500
  • 125 мл вино бяло
  • 2 с.л. бренди
  • 125 мл бульон пилешки
  • 100 г домати
  • 4 с.л. магданоз пресен
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Пилето се нарязва на порции и се поръсва със сол и пипер.

  2. Зехтина и маслото се сгорещяват в тенджера и порциите се запържват от всички страни. Изваждат се от тенджерата и се запазват топли.

  3. Гъбите се измиват и се нарязват. Лука се нарязва и се запържва с гъбите.

  4. Добавя се брашното и се запържва до златисто. Наливат се виното, брендито и бульона.

  5. Доматите се бланшират, охлаждат се и се обелват. Нарязват се на ситно и се добавят към гъбите.

  6. Като заври сосът, се захлупва и се задушава за 8 минути. Добавя се пилето и се оставя на тих огън за 30 минути.

  7. Месото се слага в затоплено плато за сервиране. Соса се оставя да заври още малко, добавя се магданоза и пилето се залива.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?