Начало > Основни ястия > Пиле Пиката

Пиле Пиката

Пиле Пиката|escape
40
x2
1
40
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешките котлети се подправят със сол и пипер, набрашняват се и се сотират в 2 с.л. олио за 2-3 минути от всяка страна. Тигана се похлупва.

  2. Котлетите се прехвърлят в затоплена чиния. Олиото се излива от тигана.

  3. Тигана се деглазира с бялото вино и се добавя 1 с.л. намачкан чесън. Готви се до покафеняване на чесъна, около 2 минути.

  4. Добавят се половин ч.ч. пилешки бульон, прясно изцедения лимонов сок и 1 с.л. каперси (отцедени).

  5. Котлетите се връщат в тигана и се запържват по 1 минута от двете страни. Изваждат се.

  6. Добавят се 1 с.л. обезсолено масло и няколко лимонени резена, сотират се. Когато маслото се е разтопило, сосът е готов и можете да се полее върху котлетите.

  7. Сервира се декотирано с пресен магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?