Пиле Пиката
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г пилешко филе
- 1/2 ч.ч. бульон пилешки
- 3 щипка сол
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 3 ч.л. лимонов сок
- 50 г брашно тип 500
- 1 с.л. каперси
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. масло
- 1/4 ч.ч. вино бяло
- 1/2 бр. лимон
- 1 ск. чесън стар
- 4 стр. магданоз пресен
Начин на приготвяне
-
Пилешките котлети се подправят със сол и пипер, набрашняват се и се сотират в 2 с.л. олио за 2-3 минути от всяка страна. Тигана се похлупва.
-
Котлетите се прехвърлят в затоплена чиния. Олиото се излива от тигана.
-
Тигана се деглазира с бялото вино и се добавя 1 с.л. намачкан чесън. Готви се до покафеняване на чесъна, около 2 минути.
-
Добавят се половин ч.ч. пилешки бульон, прясно изцедения лимонов сок и 1 с.л. каперси (отцедени).
-
Котлетите се връщат в тигана и се запържват по 1 минута от двете страни. Изваждат се.
-
Добавят се 1 с.л. обезсолено масло и няколко лимонени резена, сотират се. Когато маслото се е разтопило, сосът е готов и можете да се полее върху котлетите.
-
Сервира се декотирано с пресен магданоз.