Начало > Основни ястия > Пиле "Тре Формаджи"

Пиле "Тре Формаджи"

Пиле
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 230 ºС.

  2. Яйцата се разбиват.

  3. Галетата се смесва с половин ч.ч. пармезан в отделна купичка и се оставя настрана.

  4. Брашното се псотавя в цедка или сито и леко се поръсва пилешкото месо от двете страни. Пържолите се потопяват в яйцата, а след това в галетата. Пилето се оставя така за 15 минути.

  5. 1 к.ч. зехтин се загрява в голям тиган и пилешкото се запържва по 2 минути от двете страни.

  6. Пържолките се подреждат в тава за печене и отгоре на всяко парче се разпределя половин ч.ч. доматен сос. Редят се пластове моцарела, пресен босилек и рендосано италианско сирене проволоне (или друго по избор).

  7. Всичко се поръсва с пармезан и много малко зехтин.

  8. пече се в предварително загрятата фурна, докато сирената хванат приятна коричка (около 20 минути).

  9. Може да се сервира върху паста по избор.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?