Пикантно говеждо
минути
порции
сложност
Съставки
- 750 г говеждо месо
- 500 г лук кромид стар
- 2 с.л. мас
- 1 бр. дафинов лист
- 1 с.л. лимонов сок
- 500 мл бульон телешки
- 1 щипка червен пипер лют
- 1 ч.л. сол
- 6 бр. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на кубчета с големина 3 см.
-
Лука се обелва и нарязва на ситно.
-
В маста се изпържват първо месото, а после и лука.
-
Месото се връща в тенджерата. Подправя се със солта, чевения лют пипер, черния пипер и дафиновия лист.
-
Добавят се лимоновия сок и бульона и се оставя да къкри 1 час.
-
Сервира се с варени картофи.