Пикантни пилешки бургери с ароматен лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г пилешки гърди
- 3 ск. чесън стар
- 3 ч.л. риган
- 1 к.ч. лимонов сок
- 1 с.л. олио
- 2 гл. лук кромид стар
- 1 с.л. чили сос
- 4 бр. питки за хамбургери
- 4 стр. маруля
- 1 бр. домати
- 1/2 бр. краставици
Начин на приготвяне
-
Пилешките гърди се нарязват на 4 парчета. Смесват се в купа с чесъна, ригана, лимоновия сок и 3 с.л. олио. Подправят се с пипер и се покриват. Прибират се в хладилника за 20 минути.
-
През това време, останалото олио се загрява в тиган на средна към ниска температура. Добавя се лука, нарязан на тънко, и се готви около 10 минути, да се карамелизира леко. Добавя се чили соса и се оставя за 3-5 минути.
-
Барбекюто/скарата се загряват. Месото се запича за 4-5 минути от всяка страна. Разрязаните питки също се запичат.
-
Върху долната част на питките се подреждат лист маруля, резен домат и краставица и карамелизиран лук.
-
Бургерите се затварят и се сервират.