Печено телешко с грозде и бадеми
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г телешка плешка
- 2 с.л. олио
- 50 г краве масло
- 250 мл бульон пилешки
- 250 г грозде
- 100 г бадеми
- 1 ч.л. маточина
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
-
Месото се подправя със сол и пипер. Запържва се в олиото.
-
Добавя се маслото и се пържи на тих огън за 18-20 минути. Месото се изважда, увива се във фолио и се запазва топло.
-
Бульона се сипва в мазнината и като заври, се подправя със сол, пипер и лимонов сок.
-
Гроздето се измива и отцежда. Зърната се разрязват, изчистват се от семките и се слагат в соса заедно с бадемите. Варят се за 10 минути.
-
После се добавя маточината.
-
Фолиото на месото се назвива и то се нарязва на филийки.
-
Месото се залива със соса и се сервира с варен ориз.