Начало > Основни ястия > Печено телешко с грозде и бадеми

Печено телешко с грозде и бадеми

Печено телешко с грозде и бадеми|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се подправя със сол и пипер. Запържва се в олиото.

  2. Добавя се маслото и се пържи на тих огън за 18-20 минути. Месото се изважда, увива се във фолио и се запазва топло.

  3. Бульона се сипва в мазнината и като заври, се подправя със сол, пипер и лимонов сок.

  4. Гроздето се измива и отцежда. Зърната се разрязват, изчистват се от семките и се слагат в соса заедно с бадемите. Варят се за 10 минути.

  5. После се добавя маточината.

  6. Фолиото на месото се назвива и то се нарязва на филийки.

  7. Месото се залива със соса и се сервира с варен ориз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?