Печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- червен пипер
- черен пипер
- 12 г розмарин
- сол
- 40 г масло
- 2 моркова
- 2 чушки
- 250 г картофи
- 1 пиле
Начин на приготвяне
-
Пилето се измива и подсушава. Натрива се отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазва се добре с маслото.
-
Добавя се розмарина.
-
Пилето се слага в тавичка и се пече на 220 градуса, около 10 минути.
-
През това време картофите, морковите и чушките се нарязват. Запържват се леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови.
-
Зеленчуците се поставят в тавата, около пилето. Посоляват се леко и се добавя около 1 ч.ч. вода.
-
Фурната се намалява на 180 градуса и се пече още около 40 минути.