Начало > Основни ястия > Печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци

Печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци

Печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Пилето се измива и подсушава. Натрива се отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазва се добре с маслото.

  2. Добавя се розмарина. 

  3. Пилето се слага в тавичка и се пече на 220 градуса, около 10 минути. 

  4. През това време картофите, морковите и чушките се нарязват. Запържват се леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови.

  5. Зеленчуците се поставят в тавата, около пилето. Посоляват се леко и се добавя около 1 ч.ч. вода. 

  6. Фурната се намалява на 180 градуса и се пече още около 40 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?