Начало > Основни ястия > Печено пиле с пикантна орехова плънка

Печено пиле с пикантна орехова плънка

Печено пиле с пикантна орехова плънка|escape
75
x4
1
75
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се измива и подсушава.

  2. Орехите се счукват на ситно. 

  3. Хлябът се нарязва на кубчета и се залива с топлото мляко.

  4. Магданоза се нарязва.

  5. В тиган се загрява маслото и лука се пържи до златисто.

  6. Към омекналия и напоен с мляко хляб се добавят орехите, магданоза, запържения лук, яйцата, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се няколко пъти.

  7. Пилето се пълни с вече готовата плънка и отвора се зашива. Пилето се слага в подходяща тавичка.

  8. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

  9. Залива се с бульона и се пече около час, в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?