Печено пиле с пикантна орехова плънка
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пилето се измива и подсушава.
-
Орехите се счукват на ситно.
-
Хлябът се нарязва на кубчета и се залива с топлото мляко.
-
Магданоза се нарязва.
-
В тиган се загрява маслото и лука се пържи до златисто.
-
Към омекналия и напоен с мляко хляб се добавят орехите, магданоза, запържения лук, яйцата, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се няколко пъти.
-
Пилето се пълни с вече готовата плънка и отвора се зашива. Пилето се слага в подходяща тавичка.
-
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
-
Залива се с бульона и се пече около час, в предварително загрята на 200 градуса фурна.