Начало > Основни ястия > Печено пиле с масло и риган

Печено пиле с масло и риган

Печено пиле с масло и риган|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Пилето се измива и подсушава. Натрива се отвътре и отвън със сока от половин лимон, половината от ригана, сол и черен пипер. Намазва се добре с маслото.

  2. Другата половина от лимона се нарязва на кубчета и се слагаме в кухината на пилето, заедно с останалата половина от ригана. 

  3. Пилето се слага в тавичка и се пече на 220 градуса, около 10 минути. След това фурната се намалява на 180 градуса и се пече още около 40-50 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?