Печено пикантно свинско
минути
порции
сложност
Съставки
- 20 мл вино червено
- 1 с.л. зехтин
- 1 к.л. черен пипер млян
- 1 щипка кимион
- 1 ч.л. сол хималайска
- 3 ск. чесън стар
- 1 ч.л. хрян настърган
- 1 к.л. чубрица
- 1 к.л. червен пипер лют
- 1 ч.л. червен пипер
- 500 г свинско месо
Начин на приготвяне
-
Свинското месо се разстила. В малка купичка всички сухи подправки се смесват със зехтина, счукания чесън и настъргания хрян. Месото се намазва добре с маринатата само от едната страна.
-
С помощта на домакинска връв месото се овързва, за да не се разпадне при печене.
-
Поставя се в тава за печене и се полива с малко вино.
-
Пече се около 45 минути или до готовност, на 180 С.
-
Сервира се с гарнитура по желание.