Печено агнешко с розмарин и картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. розмарин
- 1 к.ч. олио
- 1 с.л. сол
- 1 кг картофи
- 1 кг агнешко месо
Начин на приготвяне
-
Картофите се обелват и нарязват на едри парчета.
-
Месото се нарежда в тава (гювеч), намазва се с олио и се посолява.
-
Картофите се нареждат и всичко се поръсва с розмарин. Залива се с една чаена чаша вода. Завива се с фолио и се слага във фурната.
-
Внимава се с розмарина, ако се прекали с количеството, може да загорчи.
-
Първия половин час се пече на 250 С, после температурата се намалява на 200 С и след час месото се проверява. Когато се отделя от кокала, месото е готово.
-
Сервира се с голяма зелена салата.