Начало > Основни ястия > Печено агнешко с розмарин и картофи

Печено агнешко с розмарин и картофи

Печено агнешко с розмарин и картофи|escape
90
x5
1
90
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се обелват и нарязват на едри парчета.

  2. Месото се нарежда в тава (гювеч), намазва се с олио и се посолява.

  3. Картофите се нареждат и всичко се поръсва с розмарин. Залива се с една чаена чаша вода. Завива се с фолио и се слага във фурната. 

  4. Внимава се с розмарина, ако се прекали с количеството, може да загорчи.

  5. Първия половин час се пече на 250 С, после температурата се намалява на 200 С и след час месото се проверява. Когато се отделя от кокала, месото е готово.

  6. Сервира се с голяма зелена салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?