Начало > Основни ястия > Печени яйца по провансалски

Печени яйца по провансалски

Печени яйца по провансалски|escape
35
x4
1
35
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Доматите се нарязват на ситно.

  2. С половината масло се намазват топлоустойчиви купички или гювечета. Останалото масло се загрява и в него се зачервява лукът на умерен огън.

  3. Добавят се доматите и риганът. Посолява се на вкус и се оставя да поври около 10 минути, като се разбърква от време на време.

  4. Доматеният сос се смесва със сметаната и се разпределя в купичките. Върху него се чукват по 2 яйца и се поръсва с магданоза и босилека, разбъркани с грюера.

  5. Запича се за 15 минути във фурна, загрята на 180ºС.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?