Начало > Основни ястия > Патладжани Пармиджиана ди Меландзане

Патладжани Пармиджиана ди Меландзане

Патладжани Пармиджиана ди Меландзане|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Патладжаните се нарязват по дължина. Нареждат се в тава и всеки ред се посолява с непълна щипка сол. Оставят се за 10 минути да престоят, за да се махне горчилката.

  2. Изплакват се и се подсушават с домакинска хартия.

  3. Патладжаните се изпържват в сгорещено олио. Количеството трябва да е достатъчно, за да плуват патладжаните. Изваждат се на хартия и се оставят да се отцеди излишната мазнина.

  4. Започва да се реди ястието. На дъното на тавата се слага доматен сос, след това ред патладжани, настъргана моцарела, листа пресен босилек. Тази последователност се повтаря.

  5. По средата между пластовете се слага доматен сос, но не между всеки пласт, само в средата. Не трябва да се прекалява с него.

  6. След като се наредят всички продукти, се залива с доматен сос. Поръсва се с настърган пармезан.

  7. Пече се за 40 минути на 200 С.

  8. Ястието се сервира поръсено с настърган пармезан.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?