Паста с доматено-сметанов сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г паста
-
за соса:
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. брашно
- 300 мл домати
- 100 мл течна сметана
- ч.л. универсална зеленчукова подправка
- 2 щипки черен пипер
Начин на приготвяне
-
Пастата се сварява според указанието на опаковката. Отцежда се.
-
Брашното се запържва в зехтина до златисто, добавят се смлените домати и подправките.
-
Соса се сгъстява при непрекъснато разбъркване - около 2 минути.
-
След това се добавя течната сметана и след минута соса се сваля от огъня.
-
Пастата се разпределя в две чинии за сервиране, залива се със соса, разбърква се и се сервира.
-
По желание се гарнира с малко ситно нарязан магданоз.