Паста с брюкселско зеле, шалот и маслини
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Брюкселското зеле се сварява в леко подсолена вода за 7-8 минути. Изважда се и главичките се срязват на 4.
-
Ситно нарязания лук шалот се задушава в зехтин, добавят се нарязаните на тънки ленти моркови. Когато морковите променят цвета си, се добавят брюкселското зеле, маслините, доматите и се оставя да покъкри няколко минути. Не се слага сол преди да се опита, тъй като маслините са доста солени.
-
На края се добавя ситно нарязания магданоз.
-
Пастата се сварява в подсолена вода. Готовата паста се прецежда и се сипва при зеленчуците, разбърква се. Талиателите могат да се заменят с друга паста.
-
Сервира се и се поръсва с настърган пармезан, ситно нарязан магданоз и няколко капки зехтин.