Начало > Основни ястия > Паста с брюкселско зеле, шалот и маслини

Паста с брюкселско зеле, шалот и маслини

Паста с брюкселско зеле, шалот и маслини|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 60 г пармезан
  • 1 ч.л. сол хималайска
  • 3 с.л. зехтин
  • 20 бр. маслини зелени
  • 1 ч.ч. домати консерва
  • 2 бр. моркови
  • 2 гл. лук шалот
  • 400 г талиатели
  • 1 вр. магданоз пресен
  • 250 г зеле брюкселско

Начин на приготвяне

  1. Брюкселското зеле се сварява в леко подсолена вода за 7-8 минути. Изважда се и главичките се срязват на 4.

  2. Ситно нарязания лук шалот се задушава в зехтин, добавят се нарязаните на тънки ленти моркови. Когато морковите променят цвета си, се добавят брюкселското зеле, маслините, доматите и се оставя да покъкри няколко минути. Не се слага сол преди да се опита, тъй като маслините са доста солени.

  3. На края се добавя ситно нарязания магданоз.

  4. Пастата се сварява в подсолена вода. Готовата паста се прецежда и се сипва при зеленчуците, разбърква се. Талиателите могат да се заменят с друга паста. 

  5. Сервира се и се поръсва с настърган пармезан, ситно нарязан магданоз и няколко капки зехтин.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?