Начало > Основни ястия > Паста с бекон и мента

Паста с бекон и мента

Паста с бекон и мента|escape
35
x4
1
35
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Загряват се 4 литра посолена вода в голям съд, който е подходящ за паста.

  2. Докато водата загрява, бекона се нарязва и запържва в дълбок тиган на средна степен.

  3. Месото трябва да е изпържено добре и от двете страни. Отстранява се от тигана и се поставя върху кухненска хартия.

  4. В тигана се изсипва бялото вино и се добавя пилешкия бульон. С дървена лъжица се разбърква добре.

  5. Бульонът трябва да намалее на половина, затова, ако е нужно, се увеличава степента на котлона.

  6. Добавят се нарязаната мента, мащерка, мед, сол и сметана. 

  7. За това време в тенджерата вече трябва да е завряла, затова пастата се изсипва в нея.

  8. Когато пастата стане готова се отцежда и се добавят соса и бекона.

  9. По желание, преди сервиране се гарнира с малко пармезан, горчица и пресен босилек.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?