Начало > Основни ястия > Паста на фурна с кайма и сирене чедър

Паста на фурна с кайма и сирене чедър

Паста на фурна с кайма и сирене чедър |escape
60
x5
1
60
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 220 С. Касеролата или по-дълбока тава за печене се намазнява с малко зехтин.

  2. Тенджера с подсолена вода се слага на котлона и спагетите се сваряват за няколко минути, да останат алангле. Водата се отцежда и се слагат в тавата. Покриват се с квасената сметана, поръсват се настърганото сирене пармезан и малко сол.

  3. През това време останалия зехтин се загрява в тиган на средна степен. Слага се каймата и се готви до порозовяване, като се бърка отвреме навреме.

  4. Добавят се чушката и лука, нарязани ситно, и се готвят за около 3 минути. Прави се малко място в тигана и се излива доматения сок. Поръсва се с подправката и малко сол. Слагат се доматите, разбърква се и се оставя за заври. Готви се, докато се сгъсти леко.

  5. Каймата се слага в тавата, върху спагетите и се поръсва с чедъра.

  6. Пече се на средната решетка, докато сиренето се стопи и запече. Отнема около 15-20 минути. Оставя се за 10 минути, преди да се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?