Парти кюфтенца
минути
порции
сложност
Съставки
- 450 г телешка кайма
- 1 бр. яйца
- 2 с.л. вода
- 1/2 ч.ч. галета
- 1/2 гл. лук кромид стар
- 220 мл сос Уорчестър
- 1 к.ч. чили сос
- 1 с.л. кафява захар
- 1.50 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 175 С.
-
В голяма купа се смесват каймата, яйцето, водата, галетата и наситнения лук. От сместа се правят малки кюфтенца.
-
Пекат се във фурната за около 25-30 минути, като тавата може да се обърне веднъж.
-
В малък тиган за сос на средна температура се слагат соса Уорчестър (може да се използва и готов боровинков сос), чили соса, кафявата захар и лимоновия сок.
-
Кюфтенцата се слагат в соса и се оставят да къкрят 1 час преди сервиране.
-
Забождат се на клечици и се сервират в плато.