Панирано пилешко бон филе
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. масло
- 1 ч.ч. олио
- 1 кг пресни картофи
- 4 щипка чесън на прах
- 1 ч.л. сол
- 2 бр. яйца
- 1 ч.л. лимонова кора
- 3 с.л. брашно тип 500
- 1 ч.ч. брашно царевично
- 400 г пилешко филе
Начин на приготвяне
-
Брашното се смесва със сол на вкус, кората от лимона и чесъна на прах.
-
Филенцата се овалват в брашното и след това се потапят последователно в разбитите яйца и царевичното брашно. Пържат се в сгорещено олио.
-
За картофите се отделя от олиото за паниране 3 с.л., добавя се маслото и се изсипват измитите и подсушени, необелени, пресни картофи. Захлупват се и се оставят да се задушават. Готовите картофи се посоляват на вкус.
-
Пилешките филета се поднасят гарнирани със задушените картофи.