Начало > Десерти > Панетоне

Панетоне

Панетоне|escape
90
x14
1
90
минути
x14
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява и се прави кладенче. Маята (1 пакетче 42 г) се натрошава, сипват се захарта и прясното мляко. Когато се разтвори маята, се разбърква. Добавят се яйцата и жълтъците, сол, ванилия. Мекото масло се поставя по горния край на брашното и постепенно започнете да се разбърква, докато се получи хомогенна маса. Тестото се оставя да втаса.

  2. Стафидите и коричките се накисват в ром. Овалват се в брашно и се добавят към втасалото тесто. Тестото е меко, затова се бърка с лъжица.

  3. Тестото се сипва в подходяща дълбока форма, намазана с масло и поръсена с брашно или покрита с хартия за печене. Оставя се за още 30 минути да втаса.

  4. Пече се на 180 С за 45-50 минути.

  5. Приготвя се глазура с пудра захар и лимонов сок. Разбърква се и козунака се полива.

  6. За да се получи характерната за панетоне височина, от вътрешната страна на формата се поставя хартия за печене (така че да стърчи нагоре).

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?