Начало > Десерти > Палачинки от елда с боровинки

Палачинки от елда с боровинки

Палачинки от елда с боровинки|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Елденото брашно, пълнозърнестото брашно, мляното ленено семе, бакпулвера и солта се смесват в средно голяма купа и леко се разбъркват.

  2. В тях бавно се разбърква оризовото мляко, докато се получи гладко тесто без бучки. Към него внимателно се прибавят боровинките.

  3. Тигана се загрява до умерена температура и после леко се намазнява с олиото. В него се сипва тесто, колкото да се образува палачинка с диаметър 10 см и се пържи 2-3 минути. Внимателно се обръща и се пържи и от другата страна.

  4. Сервират се горещи, полети с кленов сироп.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?