Начало > Десерти > Овесени палачинки с амарант

Овесени палачинки с амарант

Овесени палачинки с амарант|escape
30
x10
1
30
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Овесените ядки се смилат и се изсипват в подходящ съд (по желание може да се ползват овесени трици). 

  2. Амаранта се сварява за около 20-25 мин., след което се добавя към овесените ядки. 

  3. Добавят се канелата, какаото, млякото и яйцата, след което се разбъркват всички съставки, до получаване на готовата смес (сместа не е съвсем хомогенна, и се получава по-гъста от стандартната смес за палачинки).

  4. Приготвят се в нагорещен тиган, с 2 капки зехтин, като преди да се изсипе сместа за всяка палачинка се разбърква.

  5. Гарнират се с мед, или плънка по избор.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?