Овесени палачинки с амарант
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. какао
- 1 ч.л. канела на прах
- 200 мл бадемово мляко
- 3 бр. яйца
- 150 г овесени ядки
- 2 с.л. амарант
Начин на приготвяне
-
Овесените ядки се смилат и се изсипват в подходящ съд (по желание може да се ползват овесени трици).
-
Амаранта се сварява за около 20-25 мин., след което се добавя към овесените ядки.
-
Добавят се канелата, какаото, млякото и яйцата, след което се разбъркват всички съставки, до получаване на готовата смес (сместа не е съвсем хомогенна, и се получава по-гъста от стандартната смес за палачинки).
-
Приготвят се в нагорещен тиган, с 2 капки зехтин, като преди да се изсипе сместа за всяка палачинка се разбърква.
-
Гарнират се с мед, или плънка по избор.