Оризови спагети с кайма, салам и моцарела
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 пак. оризови спагети
- 230 г телешка кайма
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 ск. чесън стар
- 1 бр. зелени чушки
- 2 ч.ч. салам
- 500 г сос за пица
- 4 с.л. краве прясно мляко
- 1 ч.ч. моцарела
Начин на приготвяне
-
Оризовите спагети се сваряват според указанията на опаковката.
-
Фурната се загрява на 180 градуса.
-
В тиган на средна температура се запържва каймата с лука, чесъна и чушката.
-
Добавят се спагетите, салама, соса за пица и млякото.
-
Всичко се обърква добре и сместа се изсипва в тава за печене.
-
Пекат се в загрятата фурна за 20 минути, поръсват се със сирене и се пекат за още 5-10 минути.