Оризови рулца със зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
- 120 г оризови кори
- 3 яйца
- 150 г царевично брашно
-
За плънката:
- 100 г ориз
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 тиквичкa
- 1 патладжан
- връзка магданоз
- 250 г доматен сос
- 3 скилидки чесън
- 5 г сол
- 5 г черен пипер
- 5 г червен пипер
- 3 г риган
Начин на приготвяне
-
Ориза се сварява добре в посолена вода.
-
Всички зеленчуци заедно с магданоза, се нарязват на ситно.
-
Първо се задушават лука и моркова, за около 10 минути и след това се прибавят тиквичката и патладжана за да се задушат.
-
По време на задушаването на зеленчуците се овкусяват със солта, червения пипер, черния пипер и ригана.
-
Вече към задушените зеленчуци се прибавят чесъна, магданоза, доматения сос, сварения ориз, и се разбърква добре.
-
Всяка оризова кора се потапя във вода и след това във всяка една се слага от вече готовата плънка.
-
Навиват се във формата на пура, като се изполват 4-5 броя кори за тази цел.
-
За панировката се разбиват яйцата, потапят се вече готовите рулца и се овалват в царевичното брашно.
-
Пържат се в предварително загрята мазнина, в дълбок съд.
-
По желание могат да се гарнират с млечни сосове.