Начало > Десерти > Олиболен - холандски понички със стафиди

Олиболен - холандски понички със стафиди

Олиболен - холандски понички със стафиди|escape
90
x1
1
90
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кубчето мая се натрошава и се разбърква в леко затопленото мляко. Оставя се така няколко минути, да се разтвори.

  2. Брашното се пресява със солта в голяма купа. Добавят се маята с млякото и 1 яйце, и се омесва меко тесто. Добавят се стафидите и ситно нарязаната, обелена и почистена от семките ябълка.

  3. Купата се покрива и се оставя на топло място за около един час, за да втаса.

  4. Олиото се загрява в дълбок тиган, а може да се използва и фритюрник. Ако олиото не е достатъчно загрято, тестото ще поеме мазнината. С помощта на 2 лъжици се оформят топчета от тестото и внимателно се пускат в нагорещената мазнина. Запържват се до позлатяване (около 8 минути), като се обръщат от всички страни. Поничките трябва да останат меки.

  5. Готовите понички се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия или салфетки. Сервират се поръсени с пудра захар, по избор. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?