Напукани бисквитки
минути
порции
сложност
Съставки
- 120 г шоколад
- 85 г масло
- 6 г ликьор
- 120 г бяло брашно
- 60 г бадемово брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 2 г сол
- 2 яйца
- 160 г захар
- 20 г пудра захар
Начин на приготвяне
-
На водна баня се разтопяват шоколадът и маслото, прибавя се ликьорът.
-
Шоколадовата смес се оставя да се охлади.
-
Брашното, бадемовото брашно, бакпулверът и солта се пресяват заедно.
-
Яйцето и захарта се разбиват.
-
Към яйчената смес се добавя охладената шоколадова смес и се разбърква до хомогенизиране.
-
Прибавя се брашнената смес и се разбърква.
-
Полученото тесто се покрива с фолио и се оставя за 15-30 минути в хладилник, за да стегне.
-
Правят се малки топчета, които се овалват в пудра захар.
-
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
-
Пече се в предварително загрята фурна, на 160ºС за 10-15 минути