Начало > Тестени > Намачкана баница

Намачкана баница

Намачкана баница|escape
80
x8
1
80
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се разбиват в купа, натрошава се сиренето, добавят се прясното мляко и газираната вода и малко от олиото.

  2. Корите е добре да не са от точените, a да бъдат тип домашни от малко по-плътните.

  3. Тава се намазнява и в нея се слага по една кора на дъното, взима се още една кора, която се поставя срещуположно на предишната, така че цялата тава да е обиколена с кори, а краищата им се оставят да висят навън, напръскват се с останалото олио.

  4. От останалите кори се взима по една и се намачква в ръка на топка, потапя се цялата в купата със сместа от яйца и сирене и се поставя на дъното върху основата от постланите кори.

  5. Така се процедира с всички кори, докато се запълни цялото пространство на тавата.

  6. Отгоре оставените стърчащи краищата се загъват навътре и се поставят още две кори, като се завива, така че да се покрият всички намачкани напоени кори.

  7. Най-отгоре се залива с останалата смес и се пече на 180 С 45 мин. След изпичане е добре баницата да поизстине, преди да бъде разрязана и да се сервира.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?