Мързелив щрудел с ябълки
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. грис
- 1 кг ябълки
- 1 ч.ч. олио
- 1 пак. бакпулвер
- 30 г краве масло
- 1/2 пак. канела на прах
- 1 к.ч. орехови ядки смлени
- 1 шепа пудра захар
Начин на приготвяне
-
Брашното, гриса, захарта и бакпулвера се смесват добре. Сместа се разделя на две половини и едната половина се изсипва в тава, предварително намазана с масло.
-
Сместа се поръсва с половината олио.
-
Ябълките, предварително обелени, настъргани и смесени с канелата и орехите, се разстилат.
-
Покриват се с останалата суха смес, поръсва се с останалото олио и повърхността се заглажда.
-
Мързеливият щрудел се пече в умерена фурна.
-
Поднеся се поръсен с пудра захар.