Меденки с конфитюр
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 пак. шушулка ванилия
- 2 ч.л. канела на прах
- 2 с.л. оцет
- 2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.ч. олио
- 4 с.л. мед
- 1 ч.ч. захар
- 2 бр. яйца
- 500 г брашно тип 500
- 100 г конфитюр
Начин на приготвяне
-
Всички продукти се смесват, като се започва от яйца, захар, мед, олио и сода, предварително угасена в оцета. Добавят се канела, ванилия и брашното.
-
Меси се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина около 1см. Изрязва се с формички по желание.
-
Пекат се на 180 С, всяка тава по 5 минути. Тавите са предварително намаслени и поръсени обилно с брашно, като може да се използва и хартия за печене.
-
След като се изпекат и изстинат, меденките се слепват по две с конфитюр по вкус и се украсяват по избор.
-
Могат да се залеят с малко течен шоколад и да се поръсят с кокосови и захаросани пръчици.