Начало > Десерти > Меденки с конфитюр

Меденки с конфитюр

Меденки с конфитюр |escape
60
x12
1
60
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Всички продукти се смесват, като се започва от яйца, захар, мед, олио и сода, предварително угасена в оцета. Добавят се канела, ванилия и брашното.

  2. Меси се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина около 1см. Изрязва се с формички по желание.

  3. Пекат се на 180 С, всяка тава по 5 минути. Тавите са предварително намаслени и поръсени обилно с брашно, като може да се използва и хартия за печене.

  4. След като се изпекат и изстинат, меденките се слепват по две с конфитюр по вкус и се украсяват по избор.

  5. Могат да се залеят с малко течен шоколад и да се поръсят с кокосови и захаросани пръчици.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?